F.A.Q.

Welk lettertype kan ik gebruiken?

  • 16 maart 2020
  • 3 reacties
  • 116 Bekeken

Reputatie 7
Badge +16
  • Community Manager
  • 1798 reacties

Als je je huisstijl hebt bepaald, wil je natuurlijk het lettertype hier op laten aansluiten. Welk lettertype je ook kiest, ze moeten bij je shop passen. Er zijn een aantal standaardopties die je kunt kiezen, maar wil je echt uniek zijn dan kies je voor één van de Google Fonts

Om een lettertype te kiezen ga je in de beheeromgeving naar vormgeving/template instellingen/tekstenJe stelt daar het lettertype in voor de normale tekst en voor de kopteksten. Het in het voorbeeld daaronder zie je hoe het eruit komt te zien, lekker handig:thumbsup:


3 reacties

Hi Ebbe,

Ik heb de lettertypes zoals jij beschrijft gekozen in de beheeromgeving. Ik heb gekozen om 2 lettertypes te gebruiken in mijn webshop: Century Gothic en Helvetica. Nu is het probleem dat het lettertype op mijn desktop precies zoals ik heb ingesteld, maar op mijn telefoon zijn het totaal andere lettertypes! Ik heb al contact gehad met de klantenservice, maar die kunnen mij niet verder helpen. Deze stuurde mij een screenshot van haar desktop en mobiel. Deze waren weer heel anders dan bij mij! Kun jij mij verder helpen met dit probleem? Ik  hoor graag van je.

Met vriendelijke groet,

Amy

Reputatie 7
Badge +16

Hi Amy,

Dit komt helaas voor. Niet alle lettertypes zijn beschikbaar op alle devices. Het kan dus voorkomen dat je lettertype op aan Andriod wel beschikbaar is, maar op Apple niet. Ik moet even zoeken of er een overzicht beschikbaar is waarop staat welke lettertypes op de verschillende apparaten beschikbaar zijn. Die houd je nog tegoed.

Groet,
Ebbe

Reputatie 7
Badge +16

@AIYMES Ik heb een een Engelstalig artikel gevonden met meer uitleg hierover en ook lettertypes die op zowel iOs en Andriod goed werken. → http://bj2design.com/fonts-use-mobile-websites-apps-ios-android/ 

Reageer