F.A.Q.

Kan ik meerdere domeinen aan mijn webwinkel koppelen?

  • 3 June 2020
  • 2 reacties
  • 516 Bekeken

Reputatie 7
Badge +16
  • Super user
  • 2858 reacties

Ja dat kan! Je kunt op meerdere manieren domeinen koppelen aan je shop. Wat goed is om te weten is dat wij 1 domein in beheer kunnen nemen. De extra domeinen moet je dus hosten bij een hostingpartij. Maar geen zorgen, die domeinen kunnen eenvoudig gekoppeld worden. 

301 redirect

Heb je meerdere domeinen voor dezelfde shop? Stel dan een 301 redirect in. Dit is een doorverwijzing naar het domein waar de shop op draait. Je kunt zoveel mogelijk redirects instellen als je wilt. Vaak kun je dit zelf instellen via de DNS instellingen van je hostingpartij. Kom je er niet aan uit, neem dan contact op met je hostingpartij, zij kunnen je hier het beste bij helpen. 

:bulb: Wil je zien hoe dit in de praktijk werkt? Surf dan eens naar www.lemonweb.nlJe zult zien dat deze verwijst naar www.mijnwebwinkel.nl

 Domeinnaam per taal koppelen

Bied je jouw shop in meerdere talen aan, dan is het slim om je domeinnaam hier op af te stemmen. Bijvoorbeeld als je jouw shop ook in het Frans aanbiedt leg dan jouwdomein.fr vast. Google geeft hier namelijk de voorkeur aan:thumbsup:

Om je domein aan je webwinkel te kunnen koppelen moet je hem eerst registreren en de DNS instellingen invoeren. De DNS instellingen die je hiervoor nodig hebt zijn bij ons opvraagbaar via administratie@mijnwebwinkel.nl.

Als de gewenste domein is geregistreerd, de DNS instellingen hebt ingevoerd, en door ons hebt laten koppelen aan je webwinkel, kun je beginnen aan de laatste stap. Namelijk het koppelen van de domein aan de gewenste taal. 

  • Ga naar Taalkeuze
  • Klik op ‘domeinnamen’

Je kunt nu de domein verplaatsen onder de gewenste taal. Dit doe je met de drie streepjes die onder elkaar staan. 

Domeinnaam per taal. Rechts zie je de drie streepjes om te verslepen

Klik op opslaan en je bent klaar.

 

Mocht je hier vragen over hebben, laat dan een reactie achter. 


2 reacties

Reputatie 7
Badge +11

Zou je dit eventueel met een subdomein kunnen doen ? Dan heb je wel je hoofddomein centraal 

Badge

Bij een domein in eigen beheer kan je via je huidige hostingpartij een subdomein aanmaken door middel van ons CNAME-record. Dit CNAME-record ga je toevoegen aan de DNS instellingen bij je hostingpartij. Als dit is gelukt, dan koppelen wij het subdomein aan de gewenste taal van de webwinkel.

Je kan onze DNS instellingen opvragen via info@mijnwebwinkel.nl.

Reageer