Vraag

Gmailadressen ontvangen mijn nieuwsbrief niet

  • 2 March 2022
  • 3 reacties
  • 64 Bekeken

Reputatie 1

Bij mijn laatst verstuurde nieuwsbrief kreeg ik van alle gmails de mail retour. Of te wel deze hebben zij niet ontvangen. Ik heb al wat informatie ingewonnen hoe ik het moet oplossen en dan krijg ik dit te horen:

Als het goed is heeft Mijnwebwinkel hiervoor speciale instellingen voor de DNS. Jij hebt als het goed is de inlog gegevens van de DirectAdmin via server01.lbmedia.nl. Dan kan je het beste even aan hen vragen wat er in de DNS mist en deze toevoegen via de DirectAdmin.

Hoe moet ik dit oppakken? 

Ik hoor het graag, alvast hartelijk dank.

Lieve groet,

Geralda


3 reacties

Reputatie 6
Badge +7

Het zou fijn zijn als hier inderdaad een oplossing voor komt want het is niet alleen met nieuwsbrieven. Klanten met een gmail of hotmail adres ontvangen van mij ook vaak de gewone mailtjes zoals de bestelbevestiging niet.

Reputatie 5
Badge +6

@Passie Bloom ik zie al wat hiervoor de reden in jouw webwinkel is. Ik zie dat bij Notificatie/Afzender een verkeerd mailadres staat ingesteld. Dit is namelijk niet het mailadres dat bij jouw domein hoort. Je hebt twee opties:

  1.  Je kan alsnog het info@-adres invoeren dat bij jouw domeinnaam hoort die je bij ons hebt geregistreerd. Verder hoef je bij deze optie niets te doen.
  2. Op bovengenoemde pagina zie je de melding staan ‘Stel het dan juist in’. Als je hierop klikt, zie je bij SPF en DKIM dat er nog instellingen ontbreken. Je mag deze records toevoegen aan de domeinnaam die bij het mailadres hoort die je nu hebt ingevoerd.

Meer informatie vind je in dit artikel: https://www.mijnwebwinkel.nl/support/zorgen-dat-e-mail-aankomt

 

@Jacqueline ervaar jij ook dergelijke problemen? Je zou kunnen controleren of jij de juiste instellingen hebt staan onder Notificatie/Afzender.

Reputatie 6
Badge +7

@Arjan ik heb het net nog eens gecheckt maar het staat allemaal goed. Dit is iets wat eigenlijk al jaren zo is.

Reageer