Affiliate marketing ervaringen

  • 6 September 2021
  • 1 reactie
  • 38 Bekeken

Badge

Goedemiddag!

Wij zijn aan het denken om met affiliate marketing te starten. 

Heeft hier iemand ervaringen mee? Heeft het jullie veel extra verkeer en verkopen opgeleverd? Werken jullie met Daisycon of Tradetracker?

Hoe zit het met eventuele opstartkosten? 

Ik kijk al uit naar jullie reacties! 

Wesley 

 

 


1 reactie

Reputatie 3
Badge +2

Ik heb veel ervaring van de andere kant: ik ben vaak de affiliate.

Daisycon en Tradetracker, of soortgelijke platforms, zijn zeer professioneel en ik maak er vaak gebruik van. Ik heb veel vertrouwen in de statistieken of de hele afhandeling van de uitbetalingen e.d.

Voor bestaande relaties kunnen ze veel werk uit handen nemen. Maar verwacht niet te veel van de traffic: de platforms zijn vrij duur en erg massaal. Ook hebben ze weinig aandacht voor een affiliate. De kans dat je dus nul extra traffic bereikt via zo'n platform is erg groot.

Als jij je aansluit wordt je waarschijnlijk een worst voorgehouden met hoeveel affiliates er zijn aangesloten en hoe groot je bereik dus zou kunnen zijn, maar in de praktijk word je een keer genoemd in een nieuwsbrief en leest echt niet elke affiliate die elke dag.

Affiliates die al jaren vaste inkomsten hebben, zijn heus niet elke dag op zoek naar een nieuwe aanbieder. Het werkt daardoor alleen als jij echt zelf op zoek gaat naar affiliates. Als je al meerdere sites/mensen kent die jouw producten gaan promoten. Je moet echt zelf je eigen campagne een succes maken. Het platform regelt alleen alle technische zaken, de mate van succes bepaal je helemaal zelf.

Reageer