Blog

E-mail marketing is nog steeds ontzettend effectief! En zo zet je het in.

  • 20 May 2020
  • 1 reactie
  • 189 Bekeken

Reputatie 7
Badge +16
  • Super user
  • 2858 reacties

Nieuwsbrieven sturen is nog steeds ontzettend effectief. Het opzetten van effectieve nieuwsbrieven mag dus niet ontbreken deze maand. In dit artikel geef ik je 4 tips om je nieuwsbrief op te zetten om je conversie te verhogen.

Zorg voor interessante content

Dit is een redelijke opendeur. Natuurlijk wil je relevante content tonen, maar het is ontzettend belangrijk. Je wilt je klanten iets bieden waar zij geïnteresseerd in zijn. Zo je kun je acties promoten, of nieuwe producten tonen aan je bezoekers. 

Link meteen naar de juiste pagina

Als je aangeeft dat je nieuwe producten in je assortiment hebt, zorg er dan voor dat je klanten niet hoeven te zoeken. Maak een link naar de desbetreffende pagina. Hoe minder moeite de klant moet doen, hoe beter het is. 

:bulb: Lees hier hoe je een link maakt

Zorg van CTA-buttons

Hier is eerder al aandacht aan besteed (link naar pagina). Ook voor je nieuwsbrieven zijn juiste CTA-buttons belangrijk. Stem je CTA-buttons af op de actie die je wilt dat de klant neemt. Wil je dat de klant je aanbod bekijkt? Maakt hier dan een CTA-button voor. 

 

:bulb: Meer weten over CTA-buttons? Check dit artikel

 

Zorg voor opvallende onderwerpen:writing_hand:

Hoeveel e-mails ontvang jij dagelijks? Waarschijnlijk erg veel. Zorg er dus voor dat je opvalt met je onderwerp. Dit bereik je door gebruik te maken van ‘Emoji’s’ 

Passen emoji’s niet bij je doelgroep, dan gebruik je die natuurlijk niet. Een anderen tip die ik voor je heb is in te spelen op de urgentie. Woorden zoals nu of nooit, alleen vandaag en slecht zorgen voor het FOMO (fear-of-missing-out) gevoel bij je klant. 

:bulb: Gebruik Emojipedia voor het vinden van emoji's

Mailchimp

Met de nieuwsbrief module die Mijnwebwinkel biedt kun je veel. Maar wil je net dat extra’s om bijvoorbeeld de resultaten van je nieuwsbrief te lezen. Dan is het slim om bijvoorbeeld Mailchimp te gebruiken. Zij zijn een gespecialiseerde nieuwsbrief tool die erg geavanceerd is. 


1 reactie

Reputatie 1

Als je aan de slag gaat met de nieuwsbriefmodule van Mijnwebwinkel, check dan ook dit blog! :point_right_tone1:https://www.mijnwebwinkel.nl/blog/haal-alles-uit-onze-nieuwsbriefmodule-7-tips

Reageer