F.A.Q.

Zo voeg je een fancy sticker toe

  • 20 March 2020
  • 8 reacties
  • 524 Bekeken

Reputatie 7
Badge +16
  • Super user
  • 2858 reacties

Stickers zijn ontzettend handig om bijvoorbeeld een actieprijs uit te lichten. Het product krijgt een mooie banner over de foto, zodat het in één oogslag duidelijk is voor de klant. Klinkt interessant, hoe je dat instelt wordt hieronder stap voor stap uitgelegd. 

Zo ziet dat er uit

Stickers toevoegen

Het toevoegen van stickers is niet ingewikkeld gelukkig, maar dat is natuurlijk altijd als je weet hoe het moet:sweat_smile: Na het lezen van dit artikel weet ook jij hoe het moet. 

Om de sticker toe te voegen ga je naar het desbetreffende product. Op het tabblad algemeen vind je het veld ‘stickertekst’ (ongeveer in het midden). Je kunt meteen in het tekstveld de tekst voor de sticker typen. Een diagonale sticker krijg je als je 15 karakters of minder gebruikt, zoals in het linker voorbeeld. Als je meer dan 15 karakters gebruikt wordt de sticker horizontaal getoond, zoals in het rechter voorbeeld. 

Wordt de sticker niet getoond? Controleer of deze wel op zichtbaar staat. Achter het tekstveld voor de sticker staat een tandwieltje. Hier klik je op om de instelling van onzichtbaar naar zichtbaar te wijzigen.

Je eigen huisstijl

Natuurlijk wil je de sticker wel in de kleuren van jouw huisstijl of in een heel opvallende kleur tonen. Hiervoor ga je naar ‘vormgeving/template instellingen’. Op het tabblad ‘algemeen’ ga je op zoek naar ‘stickerkleur’, deze vind je ongeveer in het midden. Je kunt daar de achtergrond- en de tekstkleur aanpassen naar jouw huisstijl. 

 

Automatische stickers

Onder het veld om de kleur aan te passen vind je nog de optie ‘automatische stickers’, Als je deze aanvinkt, wordt de kortingspercentage getoond van de producten die een actieprijs hebben.

 

En dat ziet er zo uit

 

TIPS:bulb:

  • Zorg dat de stickers de aandacht blijven trekken, gebruik ze dus niet té vaak
  • Controleer in het begin de stickers enkele keren, bij brede lettertypes en hoofdletters kan het zijn dat ze buiten de productkaders vallen
  • Gebruik stickers om je verkoop te boosten: 'bijna uitverkocht!', 'nog 3 stuks!', 'limited edition'

8 reacties

Hallo Ebbe,

Bedankt voor de heldere informatie.
Ik ben als Grafisch Vormgever van webshops op het platform benieuwd of het mogelijk is om meerdere achtergrond kleuren toe te kunnen voegen aan de stickers.

Ik kijk uit naar een reactie.

Groet,

Yorick

Reputatie 7
Badge +16

Hi Yorick,

Nee je kunt 1 kleur instellen, deze geldt dan voor alle stickers. Ik kan wat ideeën bedenken waarom je dit graag wilt. Maar zou jij -om jouw wens helder te hebben- kunnen aangeven waarom je meerdere kleuren wilt gebruiken?

Thanks! 

Hallo Ebbbe,

De stickers zijn inderdaad een geweldige manier om de aandacht te vestigen op bepaalde artikelen, maar ik zou graag onderscheid willen kunnen maken tussen de verschillende vormen van aandacht. de Limited Edition een andere kleur dan de bijna uitverkocht bijvoorbeeld.

Groetjes.

Reputatie 7
Badge +16

Ja check, we dachten hetzelfde. Ik neem deze mee naar ons productteam, zou jij het bij hun ook kenbaar willen maken? Dat kan via feedback.mijnwebwinkel.nl

Thanks! 

Badge +1

Hi Ebbe,

 

bij mij lukt het niet om stickers toe te voegen. Als je mijn foto’s bekijkt (www.cutiepie.be) komen er geen stickers op terwijl ik ze wel heb toegevoegd (dus eerst bij de artikelen de sticker in kwestie en de vormgeving ook bij template instellingen). Wat doe ik mis?

Reputatie 7
Badge +16

@Cutiepie De stickerteksten stonden op verborgen. Ik heb deze nu op tonen gezet. Mocht je dit willen aanpassen, dan klik je op het tandwieltje die achter de stickettekst staat (in de beheeromgeving). Daar kun je het vervolgens aanpassen. 

Is het mogelijk om de achtergrondkleur van de sticker doorzichtig of halfdoorzichtig te maken?

Door de sticker kun je soms een deel van het product niet goed zien. 

Badge

Het zou handig zijn als een stickertekst automatisch wordt weergegeven (als je hier voor kiest) om te laten zien wat de voorraad is van dat item. Dus als er nog er nog twee items op voorraad zijn, dat dan de sticker zegt “nog 2 beschikbaar” Is dit een optie?

Reageer