F.A.Q.

Terug naar top knop, zo realiseer je dat.

  • 28 September 2020
  • 0 reacties
  • 136 Bekeken

Reputatie 7
Badge +16
  • Community Manager
  • 2858 reacties

Een '’terug-naar-top knop'’ is handig, vooral als er veel tekst of producten staan op de pagina. Dat hele eind terug naar boven scrollen, daar heeft niemand zin in. Met een ‘interne link’ kun je een terug-naar-top knop realiseren. Hoe? Dat leg ik je hieronder uit :point_down:

Je kunt meerdere interne links plaatsen. Dit is handig voor als een FAQ pagina wilt maken. 

Stap 1: De interne link plaatsen

De eerste stap die je moet nemen is bepalen waar de interne link moet uitkomen. In ons geval willen we dat deze uitkomt bovenaan de pagina. Je plaatst de muiscursor dus helemaal bovenaan de pagina en klikt op het vlaggetje, zie afbeelding hieronder. Je klikt op ‘oke’ en de eerste stap is gezet. Je ziet nu op de plek van de muiscursor een rood vlaggetje staan. 

Klik op het vlaggetje en geef je interne link een naam

Heb je een sticky navigatiemenu? Laat dan 2 witregel open tussen de interne link en de tekst. 

 

Stap 2: De link maken

Je hebt onderaan de pagina een 'Call-to-action'’ geplaatst. Nu moet je er nog voor zorgen dat deze call-to-action ook iets doet. Hiervoor selecteer je het woord en de button en je klikt op de knop om een link te maken, deze vind je links van het vlaggetje. 

In de pop-up die je te zijn krijgt selecteer je het linktype ‘interne link in pagina’. Vervolgen selecteer je bij ‘op naam interne link’ de interne link die je hebt aangemaakt. Je klikt op ok, opslaan en je bent klaar:muscle:

kies voor ‘interne link in pagina’ en selecteer jouw interne link

Nu moet je het uiteraard gaan testen. Als je alles goed hebt gedaan, schiet de pagina terug naar boven nadat je hebt geklikt op jouw Call-to-action:thumbsup:

 

 

 

 

 

 


0 reacties

Geen reactie

Reageer