nieuwe vormgeving..... wat vinden jullie ervan?

 • 7 October 2021
 • 3 reacties
 • 74 Bekeken

Reputatie 5
Badge +8
 • Super user
 • 265 reacties

Vandaag ontving ik de mail, die jullie waarschijnlijk allemaal hebben ontvangen, over de nieuwe module in vormgeving.

Ik heb de bijbehorende korte instructievideo ook gekeken.

 

Hoewel ik de functionaliteit nog niet echt getest heb wil ik al wel vast wat dingen kwijt

 1. de video…. Ik wordt er helemaal scheel van, het vliegt over het scherm, van boven naar beneden en terug…. je moet wel heel snel schakelen wil je zien wat er bedoeld wordt. Ik vind het echt “afgeraffeld”
 2. De font keuze…. Bij de vorige functionaliteit stond er bij de wijziging van een font meteen eronder een kleine standaard tekst die dan in het nieuwe font werd weergegeven. Zo zie je meteen of de gekozen font wel bij je past.
  Welnu - ik ken dus al die fonts niet uit mijn hoofd, en vind het echt een tekortkoming dat deze functionaliteit vervallen is. Zie het al helemaal voor me, je wijzigt iets, schakelt om naar je webshop, kijkt of het iets is, o nee toch niet, dan maar een ander…. hmmm dat is ook niets enz enz.
  Er wordt wel verwezen naar een site waar je de verschillende fonts kunt zien (alsof ik dit volgende maand nog weet), en ja…. ik kan het allemaal opzoeken in google en zo, maar dat is allemaal extra waar ik eigenlijk geen tijd voor heb.

 

Wat vinden jullie?

 

 

 

 1.  

3 reacties

Reputatie 4
Badge +6

@evv ,

 1. Ach ik denk dat @Ebbe even een snelle preview heeft willen geven wat waar allemaal staat. (handig als je de oude plekken weet te vinden en wilt weten waar het nu staat) Als leermiddel is het inderdaad totaal ongeschikt.
 2. Helemaal eens iedere vorm van het geven van een voorbeeld bij het maken van een wijziging is perfect. Die mag zeker terug!
Reputatie 6
Badge +8

Mij viel het op dat er 2 velden niet ingevuld waren in de nieuwe template-instellingen, ik moest dus deze 2 velden verplicht invullen alvorens ik andere wijzigingen kon aanbrengen. Alleen ik wist niet meer wat er in de oude template in deze velden stond (ging om een lettertype en tekstkleur). Uiteindelijk door trial & error erachter gekomen maar het leverde even stress op.

Wat mij verder opviel is dat er tweemaal onder elkaar de optie “Tekstkleur actief menu item” staat (onder tabblad “navigatie”). De bovenste moet zijn “achtergrondkleur actief menu item”.

Reputatie 7
Badge +16

Hi,

Bedankt voor de feedback. De video was inderdaad niet bedoeld om alle punten door te nemen. Het meeste is bekend omdat dit niet is gewijzigd. Het idee was meer om snel te laten zien dat er wijzigingen hebben plaats gevonden, dus niet wat elk onderdeel inhoudt. Ik sta altijd open voor feedback, dus mocht je tips hebben voor een volgende keer, laat het dan weten. 

Wat betreft het missen van voorbeelden, zijn er nog andere punten waarvan jullie - buiten de font keuze - voorbeelden van missen?

 

Wat mij verder opviel is dat er tweemaal onder elkaar de optie “Tekstkleur actief menu item” staat (onder tabblad “navigatie”). De bovenste moet zijn “achtergrondkleur actief menu item”.

:point_up_2: Thanks, dit is doorgegeven. 

Reageer