Nieuwe ontwerp voor mobiele navigatie!

  • 30 October 2020
  • 0 reacties
  • 218 Bekeken

Reputatie 3
Badge

Edit:

Iedereen bedankt die meegeholpen heeft aan de usability test! We zien dat het ontwerp goed scoort op gebruiksgemak. :thumbsup: Dit ontwerp gaat nu door naar development zodat iedereen binnenkort van een moderne navigatie voorzien kan worden.

Nogmaals bedankt!

Groetjes, Rianne

____________________________________________________________

Hoi allemaal!

De afgelopen maand hebben veel van jullie het nieuwe mobiele navigatiemenu geprobeerd in hun winkel. We hebben veel goede reacties ontvangen, maar natuurlijk ook feedback. Waarvoor dank! De feedback hebben we verwerkt in een nieuw ontwerp waarin o.a. deze punten zijn aangepast: - De “balk met navigatie en winkelwagen” gaat je huisstijlkleuren overnemen. We nemen de instellingen over die je bij vormgeving onder navigatie hebt ingesteld.
- De manier van navigeren is verbeterd. We hebben bijvoorbeeld de hoofdpagina’s duidelijk klikbaar gemaakt en dichter bij het menu gezet.
- We hebben de terugknop uitgebreid met “Terug naar *pagina*”
- De navigatie neemt niet het hele scherm in beslag

Usability test
De laatste stap voor ons is controleren of het ontwerp werkt zoals het hoort. Dit doen we met een usability test. En hiervoor hebben we jullie hulp nog nodig! Via een ander platform vragen we je om een specifieke pagina op te zoeken in de webwinkel en stellen je daarna nog aantal vragen. Hier ben je hooguit 5 minuutjes mee bezig. 

Als je ons hierbij wilt helpen dan kan dit via deze link: https://t.maze.design/20931330

Let op! Het is belangrijk dat je bij deze test de opdracht volgt en niet zomaar rond gaat klikken. We analyseren namelijk waar er geklikt wordt en de tijd die men nodig heeft voor de opdracht. Zo zien we of het ontwerp goed scoort op gebruiksgemak. Zo kunnen we met een gerust hart zeggen dat je klanten alles goed kunnen vinden in je winkel! Ondanks dit alles is het meedoen aan deze test toch volledig anoniem.

Gewoon nieuwsgierig naar het ontwerp?
Gebruik dan deze link. Hier kun je rustig even door het prototype rondklikken zonder dat we data verzamelen. Het kan zijn dat er nog verschillen optreden in het definitieve ontwerp voor jullie winkels. Niet alle animaties werken bijvoorbeeld in het prototype. 

 

Laat ons hieronder vooral weten wat je van de aanpassingen vindt! 

 

Groetjes! 

Rianne


0 reacties

Geen reactie

Reageer