Blog

Je wilt graag een wholesale shop? Welke mogelijkheden zijn er?

  • 13 August 2020
  • 6 reacties
  • 559 Bekeken

Reputatie 7
Badge +16
  • Community Manager
  • 2782 reacties

Om een wholesale shop aan te bieden zijn er twee mogelijkheden. Hieronder worden de opties behandeld met de voor- en nadelen.

1. Een tweede webwinkel (alleen nodig als je een reguliere shop hebt)

Maak naast je bestaande webwinkel een tweede shop aan. Afnemers hebben een exclusieve inlogcode nodig om inkoopprijzen en informatie te kunnen zien. Een voorbeeld van een wholesale shop vind je hier

Voordelen:   

  • Het scheelt veel tijd aan administratie

  • Je hebt een professionele omgeving waar je groothandels naar toe kunt sturen

  • Je kunt je shop volledig inrichten voor de zakelijke markt. 

Nadeel:          

  • Je moet een tweede winkel inrichten naast je reguliere webwinkel

Voorbeelden van wholesale shops zijn:
https://www.stokwolf-wholesale.nl/
https://www.miekinvorm-wholesale.nl/

 

2. Retailers een eigen kortingscode geven

Ik kan mij goed voorstellen dat je niet zit te wachten om een tweede shop aan te maken. Je kunt dan gebruik maken van kortingscodes die je verstrekt. Je wholesale klant laat je met een unieke eigen kortingscode afrekenen. Dit kan handig zijn als je wilt kijken of wholesale iets voor je is. Je kunt instellen dat klanten aan kunnen geven of ze particulier zijn of een zakelijke klant. Voor een zakelijke klant wordt het bedrijfsnaam en btw nummer als verplicht veld gemarkeerd. 

 

Voordeel:       

  • Je hoeft niet meerdere webwinkels te beheren

Nadeel: 

  • Het kost veel extra tijd om je administratie goed bij te houden omdat je handmatig twee typen orders uit elkaar moet houden
  • Zakelijke klanten moeten een kortingscode gebruiken

 

Zo ziet de checkout eruit voor particulieren klanten

Zo ziet de checkout eruit als je jouw shop beschikbaar maakt voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Rechts - boven de klantgegevens - kunnen klanten aangeven of ze een particuliere of zakelijke klant zijn.

De checkout voor een particulier. Deze klant kan met Klarna betalen

 

 

Zo ziet de checkout eruit voor zakelijke klanten

Klarna is gericht op consumenten. Zakelijke klanten kunnen dus niet met Klarna betalen. Als je de achteraf optie van Klarna via Mollie aanbiedt, komt deze betaaloptie te vervallen zodra de klant voor Zakelijk kiest. 

 

 

 

Hoe scherm je de prijzen af?

Via het kopje modules kom je prijzen tonen tegen. Hier stel je in dat klanten alleen de prijzen kunnen zien nadat ze zijn ingelogd. 

 

Hoe kunnen klanten een klantaccount aanmaken?

Ook hier zijn er twee opties. Je kunt ervoor kiezen dat klanten zelf een account aanmaken, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een account aan te maken. Kijk maar eens hoe Stockwolf dat doet. Je stelt dit in via Modules. Ook moet je het klantaccount toevoegen aan je shop. Dit doe je dan weer via vormgeving/indeling

 

Zakelijk verkopen

Bij modules vind je ook de optie ik verkoop aan. Hier kun je aangeven of jouw shop focust op particulieren, bedrijven en particulieren (PRO) of uitsluitend op zakelijke klanten (PREMIUM). Kies je voor verkopen aan Bedrijven dan is je checkout volledig toegespitst op verkopen aan bedrijven en zijn velden als 'bedrijfsnaam' en 'btw-nummer' verplicht.

Lees hier over het verleggen van de btw




 


6 reacties

Reputatie 5
Badge +7

hallo,

 

ik doe op dit moment de verkopen met een kortingscode. als ik een aparte webwinkel wil aanmaken zoals hierboven vermeld, moet ik dan echt een losse nieuwe webwinkel aanmaken - met een eigen account - en een eigen abonnement met eigen kosten per maand? ( en natuurlijk overal dubbel alle artikelen aanmaken en wijzigen?)

 

Reputatie 7
Badge +9

hallo,

 

ik doe op dit moment de verkopen met een kortingscode. als ik een aparte webwinkel wil aanmaken zoals hierboven vermeld, moet ik dan echt een losse nieuwe webwinkel aanmaken - met een eigen account - en een eigen abonnement met eigen kosten per maand? ( en natuurlijk overal dubbel alle artikelen aanmaken en wijzigen?)

 

Ja, dan heb je twee aparte webshops, met ieder een eigen voorraadbeheer en de artikelen die je moet aanmaken/wijzigen.

Reputatie 5
Badge +7

Dank je wel, dan blijf ik het voorlopig zo houden want alles dubbel registreren (in 3 verschillende talen) is echt teveel werk.

Reputatie 3
Badge +1

Abbo channable nemen, dan kan je alles inladen en migreren naar je b2b webshop, en via goedgepickt je webshops aan elkaar koppelen voor voorraad beheer etc.

het gebruiken van een kortingscode is leuk, maar feitelijk wil je dat de inkoopprijzen worden weergegeven o.b.v. de klantenlogin. Voor de B2B klant wordt de inkoopprijs nu namelijk pas zichtbaar tijdens het afrekenen en niet tijdens het bestellen

Reputatie 4
Badge +7

Over dit onderwerp is ook nog een V&A gemaakt die wellicht nog helpend is: https://www.mijnwebwinkel.nl/support/hoe-maak-ik-een-tweede-webwinkel-aan-op-het-mijnwebwinkel-platform 

Reageer