Vraag

Indeling homepagina

  • 12 January 2021
  • 6 reacties
  • 240 Bekeken

Hi!

Graag zou ik willen weten hoe ik mijn categorieën op de homepagina kan plaatsen. Als ik ze als subpagina’s toevoeg zijn ze erg klein. Ik zou graag foto’s willen toevoegen en die foto voorzien van een link naar de juiste pagina. Ik weet hoe je een foto moet toevoegen en deze moet voorzien van een link. Alleen krijg ik het niet voor elkaar om drie of vier foto’s naast elkaar te kunnen plaatsen. Het is mij gelukt om twee foto’s te plaatsen (links en rechts) Maar dan is het op de mobiele versie weer niet netjes. 

Moet ik een tabel aanmaken en daar de foto’s in plaatsen? Met een tabel heb ik ook al lopen stoeien. Zelf werk ik veel met Canva. Daar had ik een raster met drie foto’s inclusief link. Echter moet ik het dan als een pdf opslaan om de koppeling te behouden. Hoe krijg ik dit dan toegevoegd op de homepagina?

Of hebben jullie misschien andere tips voor mij?

Ik zou graag net als bij nanaas.nl drie of vier foto’s inclusief link willen plaatsen op de homepagina.

Alvast bedankt!

Groet Desiree


6 reacties

Reputatie 4
Badge +6

Hi Desiree,

Ik heb eigenlijk het heel simpel gedaan (www.hip-pie.nl).

Vierkantfoto van 250x250px naast elkaar gezet met aan de fotos dan de linkjes naar de pagina’s waar ik ze naar toe wil hebben (merkje of categorie). Heb dan een rand gekozen van 5px zodat ze niet tegen elkaar aan zouden staan. Bij mij werkt dit eigenlijk het best goed.

Reputatie 7
Badge +9

Ik heb hetzelfde gedaan als @Dennis - hip-pie.nl. Tip: werk niet met tabellen. Die zijn niet responsive, en er zullen dan delen wegvallen op een smartphone.

Reputatie 2
Badge +2

Ik ben zelf ook nog aan het opbouwen, en ik kwam een tijd geleden op hetzelfde uit.
En ik heb het gevonden bij support, je moet dus rekenen. 
De standaard (en aanbevolen) breedte voor je webwinkel is 1100 pixels. Wanneer je webwinkel hierop ingesteld staat en je zijkolommen uit staan, is de ruimte die je beschikbaar hebt om afbeeldingen te plaatsen 1050 pixels breed. (ivm vaste marges).

Je deelt dus 1050 door het aantal afbeeldingen die je naast elkaar wil, en dat is dan de breedte van je foto’s. Heb je verschillende formaten van foto’s, dan mag de som niet meer dan 1050 zijn.
https://www.mijnwebwinkel.nl/blog/diy-afbeeldingen-naast-elkaar-plaatsen-op-een-pagina

 

Ik heb het zo gedaan, met 4 afbeeldingen (subpagina’s) naast elkaar. En Mobiel komen die allemaal netjes onder elkaar. https://recreata.myonline.store/c-5419077/overzicht-aanbod/ 

Reputatie 4
Badge +6

Ik heb hetzelfde gedaan als @Dennis - hip-pie.nl. Tip: werk niet met tabellen. Die zijn niet responsive, en er zullen dan delen wegvallen op een smartphone.

Goed om te weten dat dit denk ik toch wel de beste manier is ;)
Ga alleen overstappen, mww kan te weinig naar onze wensen

Wat super fijn om zo snel reacties te mogen ontvangen. Bedankt voor de tips! Ik ga ermee aan de slag!

Reputatie 7
Badge +9

Ik heb hetzelfde gedaan als @Dennis - hip-pie.nl. Tip: werk niet met tabellen. Die zijn niet responsive, en er zullen dan delen wegvallen op een smartphone.

Goed om te weten dat dit denk ik toch wel de beste manier is ;)
Ga alleen overstappen, mww kan te weinig naar onze wensen

Waar ga je naar overstappen? En welke wensen mis je nog? Puur uit interesse. :wink:

Reageer