Formaat artikel afbeeldingen

  • 2 May 2022
  • 0 reacties
  • 74 Bekeken

Badge +1

Uitvullen van afbeeldingen

Het kan weleens voor komen dat je artikel afbeeldingen worden bijgesneden doordat de verhoudingen van je afbeeldingen niet in het kader passen. Dit kun je voorkomen door de productafbeeldingen niet uit te laten vullen in de template instellingen. Hierdoor is de complete afbeelding in beeld. 

 

8qdgSnwtE1LzArFbZ42B9I0EyHYuvoLjhA_Iw5JSLu8glBGicJ8uwidKgxaV2afbuWbzcTwlL85qICry7XkHpVfXOEgQkcMoLhF9KprihTzdXBOjO_UYCEBJIFTz2MgzeCOZ9VMW

 

Wanneer je wél kiest voor de optie ‘uitvullen’, kan het voor komen dat productafbeeldingen afgesneden worden omdat deze niet binnen het kader passen. In dat geval zou je het formaat van de afbeelding kunnen bewerken of je kunt rekening houden met de verhouding van het beeld bij het fotograferen (indien van toepassing). Zo zou je liggende foto's kunnen maken i.p.v. staand, of je kunt ervoor zorgen dat bij een staande foto, belangrijke informatie in het midden van het beeld staat.

 

Weergave met kleine foto’s (standaard in GROW)

De verhouding die je kunt aanhouden voor artikelweergave met kleine foto’s is rechthoekig, namelijk:

Circa 210 x 140 px (meeste desktops en tablets).

Circa 175 x 140 px (kleinere tablets, grote telefoons)

Circa 175 x 140 px (gemiddelde telefoons, verschilt per model).

Uiteraard zijn er uitschieters naar boven of beneden.

 

Op de meeste mobiele apparaten worden de afbeeldingen geschaald, hierdoor kunnen de zijkanten van het beeld afgesneden worden. Je kunt er dan dus voor zorgen dat er geen belangrijke informatie tegen de kaders van het beeld staan. Dit is tevens de standaard productweergave voor GROW winkels.

 

Hieronder een voorbeeld van de verhoudingen:

-qAn102maV0Pf1UswTe5FSd-tZ4sfg7fXLC6s46HERLl3LcLYeZrKS-tNQvXhfQ-7UHcO01IiZJX0LkgQLtqtJAVKO1XrKpEPDSxFw5xyXAZ1E2w1U2PUS-TLWR6Sw-NUWnAy_hx

 

Weergaven met grote foto’s

Uit de weergaven met grote foto’s kun je kiezen uit verschillende verhoudingen, zodat je beelden mooi in het kader passen. Je kunt dan kiezen voor grote vierkante foto’s, liggende foto’s of staande foto’s. Je kunt de weergaven altijd even proberen om te bekijken welke optie het beste bij je productafbeeldingen past. 

 

hEnA17Q9ArgezDBJm55i__xCC6JUY_srnRLV7KRQGSpQ7TuP9Y3wMkHeeeQhehacskY1__5TOeZrWn1rX7wC2HGKFiWvttIPQ07We9mHOr_9H8WoNLLPsjMYIvgKtv1nQsz9bDL_

Uiteraard kun je op iedere pagina een aparte artikelweergave instellen. Mocht je op de ene pagina bijvoorbeeld jurkjes hebben staan die gedragen worden door modellen, dan is het beeld waarschijnlijk vrij hoog (staand). Je zou dan kunnen kiezen voor de weergave ‘Staand’. Mocht je op een andere pagina tasjes hebben staan, dan kan het zijn dat hierbij de weergave ‘Vierkant’ of ‘Liggend’ beter past. Je kunt deze weergave per pagina instellen door in de beheeromgeving naar ‘Producten / Productoverzicht’ te gaan en naar de pagina te navigeren waarvan je weergave wilt wijzigen. Je klikt dan vervolgens op ‘Artikelweergave’ om de weergave voor deze specifieke pagina in te stellen. 

 

Grote foto’s liggend:

De exacte afmetingen van de beelden verschillen per apparaat. Doorgaans zijn dit de volgende afmetingen:

Circa 500 x 375 px (meeste desktops en tablets).

Circa 748 x 561 px (kleinere tablets)

Circa 394 x 295 px (grote telefoons, verschilt per model)

Circa 370 x 277 px (gemiddelde telefoons, verschilt per model)

Uiteraard zijn er uitschieters naar boven of beneden.

 

Grote foto’s staand:

De exacte afmetingen van de beelden verschillen per apparaat. Doorgaans zijn dit de volgende afmetingen:

Circa 523 x 785 px (gemiddelde desktops).

Circa 800 x 1200 px (gemiddelde tablets).

Circa 748 x 1122 px (kleinere tablets)

Circa 394 x 591 px (grote telefoons, verschilt per model)

Circa 370 x 555 px (gemiddelde telefoons, verschilt per model)

Uiteraard zijn er uitschieters naar boven of beneden.

 

Je kunt afbeeldingen op maat maken met een fotobewerkingsprogramma zoals bijvoorbeeld Pixlr. We hebben een handleiding geschreven waarin uitgelegd wordt hoe je afbeeldingen op maat kunt maken met Pixlr. Deze kun je hier vinden.

 

Mocht je er niet uitkomen of vragen hebben, kan ik je uiteraard  vrijblijvend helpen! Je kunt me dan mailen via services@myonlinestore.com. Besteed je het liever uit? Dan help ik je daar uiteraard graag bij door middel van onze Design Services! 😄 Meer informatie: https://www.mijnwebwinkel.nl/design-services


0 reacties

Geen reactie

Reageer