Vraag

slechte kwaliteit foto's

  • 23 June 2020
  • 3 reacties
  • 223 Bekeken

Hallo,

Ik laat mijn foto’s maken door een professionele fotograaf. Zij zorgt ervoor dat ik de foto’s in hoge resolutie krijg en ook verkleint. De verkleinde foto’s zijn voor op de website en uiteraard is er altijd kwaliteit verlies als je iets upload maar het valt mij op dat de foto’s op mijn website zo slecht eruit zien.

ik heb laten nakijken of dit te voorkomen is bij het maken van de foto’s? Maar dat is niet zo. De foto’s zijn upload ik met als grote 2696px bij 1800px. Maar als ik in de code kijk hoe groot de afbeeldingen zijn zie ik 800x534. Dat kan dus niet kloppen.

Dus het ligt bij het CMS. 

Ik heb ook gelezen dat meer mensen dit probleem hebben maar ik heb geen oplossing gevonden. Want ik denk dat het bij mijnwebwinkel ligt. Hier moet een oplossing voor zijn. Misschien staat er een code niet goed en anders is het een systeemprobleem. 

Ik hoop dat iemand ons kan helpen.

 

Groetjes Jelske van Dooren 


3 reacties

Reputatie 7
Badge +16

Hi Jelske,

 

Kun je een aantal afbeeldingen naar mij doorsturen? Ik ben aan het controleren waarom het mis gaat. Je kunt de afbeeldingen mailen naar info@mijnwebwinkel.nl t.a.v. Ebbe

Reputatie 7
Badge +16

We hebben - met een andere casus - dit verder onderzocht. Daarbij was het de conclusie dat de afbeeldingen niet vierkant waren en de afbeeldingen alleen perfect getoond worden als de afbeeldingen vierkant zijn. Houd hier dus rekening mee bij het maken en bewerken van de foto's. 

Reputatie 7
Badge +9

Ik zou je daarnaast willen adviseren om afbeeldingen op je website niet groter te maken dan een bestandsgrootte van 250 kB per afbeelding. Dit i.v.m. de snelheid van je website. Daardoor kan uiteraard altijd een kwaliteitsverlies bij optreden. Maar een langzame laadtijd is een afhaker voor veel klanten én slecht voor je vindbaarheid. :wink:

Reageer