Vraag

Mail met bijlage

  • 2 juni 2020
  • 3 reacties
  • 52 Bekeken

Hallo, 

Is het mogelijk om wanneer je een e-book verkoopt op je webwinkel, in je bevestigingsmail meteen de link van de pdf of te downloaden bestand door te geven?

Zodat de klant meteen het document ontvangt na de aankoop? 

Bedankt! 

Maaike 


3 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Hi @Maaike, Nee dat is niet mogelijk. Je zult de bijlage altijd achteraf nog moeten mailen.

Groet,
Ebbe

Badge +2

Hi @Maaike, Nee dat is niet mogelijk. Je zult de bijlage altijd achteraf nog moeten mailen.

Groet,
Ebbe

 

Hoi Ebbe,

Geldt dit antwoord voor alle soorten bijlagen bij de bevestigingsmail? Het zou namelijk wel handig zijn als je een bijlage kunt toevoegen ivm de juridische verplichtingen die je hebt. Immers, je moet de klant (op zijn laatst bij levering) de informatie geven op basis van art. 6:230m lid 1 BW. Dat is kort gezegd hetgeen normaal in de algemene voorwaarden staat, inclusief de bepalingen ten aanzien van het herroepingsrecht. De algemeen voorwaarden zijn al door de klant geaccordeerd in de check out, maar de genoemde info moet de klant ter beschikking worden gesteld op een “duurzame gegevensdrager” (bijvoorbeeld een usb-stick, maar ook papier en e-mail!). Je kunt natuurlijk gewoon een papiertje in je verpakking stoppen waar je deze informatie nog eens op vermeldt, maar ik zou het best handig vinden om dit in een bijlage bij de mail te kunnen doen…..

Reputatie 7
Badge +4

@Chantal Goede en terechte vraag! In de orderbevestiging kun je linken naar specifieke pagina's. Dus ook je algemene voorwaarden, retourbeleid etc. Deze worden dan altijd gestuurd naar de klant, wat ook de bedoeling is. Als je downloads verkoopt, dan wordt de downloadlink welke de klant heeft gekocht, niet automatisch in de bevestiging geplaatst. 

Om je algemene voorwaarden etc. te linken in de orderbevestiging ga je naar bestelproces/wijzig orderbevestiging. Daar vind je het bekende link invoegen icoon. 

Groet,
Ebbe

 

Reageer