Vraag

Helft Van Paginas Niet Meer Geindexeerd


Reputatie 5
Badge +6

Hallo,

 

Sinds begin deze maand zijn opeens de helft van de paginas van mijn website niet meer geindexeerd. Dit zie ik dan ook zeer terug in de verkopen van mijn website. Hebben meer mensen dit?

 

Kevin

 


10 reacties

Reputatie 7
Badge +16

Hi Kevin,

Kun je eens klikken op ‘gegevens over geïndexeerde pagina's bekijken’? Ik ben benieuwd of we kunnen achterhalen welke pagina's er niet geïndexeerd zijn en wat daar de reden van is. 

Alvast bedankt. 

Reputatie 5
Badge +6

Hi Ebbe,

 

Ik bel wel even naar MWW om te kijken of ik je te pakken kan krijgen. Is misschien makkelijker dan met een stroom screenshots :)

 

Kevin

Reputatie 7
Badge +16

Hi Ebbe,

 

Ik bel wel even naar MWW om te kijken of ik je te pakken kan krijgen. Is misschien makkelijker dan met een stroom screenshots :)

 

Kevin

Ik heb geen telefoon😅 1 of 2 screenshots is voor nu wel voldoende. 

Reputatie 5
Badge +6

Dan staat er dit, met eronder gewoon een rij geïndexeerde pagina’s. Ik had zondagavond ook al meerdere andere screenshots gemaild maar vooralsnog geen reactie op gehad. 
 

 

Badge

Wij ervaren hetzelfde probleem. We hebben deze webshop sinds 2012, ben er dagelijks mee bezig, en wat ik ook doe of probeer, de verkopen lopen alleen maar terug. De verkoop via BOL loopt wel lekker (dezelfde producten en teksten).

Wederom een Google mail:

 

 

 

 

Een aantal van onderstaande artikelen zijn al jaren uit het assortiment?????

 

 

 

 

Badge

@LTwaters 

Hoi Kevin,

Had jij al een reactie gehad van MWW support?

Groet,

Frank van Gestel

Skoeq

Reputatie 5
Badge +6

Hallo,

 

ja, volgens MWW was er niks aan de hand. 
 

kevin

Reputatie 7
Badge +16

Dit is nog een handige link om de indexeringsproblemen te begrijpen: https://onlinemarketingagency.nl/seo/dekkingsfouten-search-console-oplossen/ 

De meeste links hebben de reden ‘alternatieve pagina met ‘correcte canonieke tag’ . Dat is helemaal prima. Als de reden is ‘niet gevonden (404)’ dan is het de moeite waard om eens wat url's te bekijken waarbij dit geldt om dan te beoordelen of je actie moet ondernemen. 

Als je, na het lezen van het artikel, nog vragen hebt, dan hoor ik het graag.

 

Badge

Bedankt, ik ga eerst het artikel lezen

 

Groet, Frank

Badge

Beste Ebbe,

Ik heb contact opgenomen met support m.b.t. de “Niet gevonden 404” errors, om, zoals je hierboven aangeeft een aantal url's te bekijken of er actie ondernomen moet worden. Het kwam er eigenlijk op neer dat ik deze meldingen kon negeren, terwijl ik van Google regelmatig een mail krijg dat ik actie moet ondernemen en ook het artikel waar jij naar verwijst geeft aan dat je deze melding niet moet negeren.

Ik lees ook het volgende op 404-fouten (Pagina niet gevonden) - Search Console Help (google.com) 

  • Als het een verwijderde pagina is die geen vervanging of equivalent heeft, is de juiste oplossing een 404-reactiecode retourneren. De 404-fout wordt na ongeveer een maand niet meer in het rapport getoond.

Ik zie echter url's staan van artikelen die ik al enkele jaren geleden uit de collectie en ook van de site heb gehaald. Ik wil graag weten waarom deze oude url's nog steeds te voorschijn komen na al die jaren en wat er aan gedaan kan/moet worden.

Alvast bedankt.

Mvgr,

Frank van Gestel

Skoeq

 

 

Reageer