corona crisis gevolgen en compensatie


We leven wel in een heel bijzondere tijd dat er zoiets heftigs als dit virus ons leven als handelaar even compleet op zijn kop stelt.

In dit draadje lijkt het me handig te kijken naar de gevolgen en wat voor andere opties er zijn.

Hoe wordt jouw bedrijf geraakt?

Hoe vang je dit op?

Wat voor opties zijn er om je te ontlasten?

Heb je ideeën over overbrugging deze periode?

Let op.  Dit is geen post over de zijn en onzin van de maatregelen.  En of over hoe erg corona  is in vergelijk met normale griep.

Puur over wat je als ondernemer te wachten staat,  en wat voor maatregelen de staat voor je heeft.  

 

Gr Bianca


11 reacties

Reputatie 7
Badge +16

Ja goede vraag Bianca. Ervaren jullie al veel problemen? Markten of festivals bijvoorbeeld die niet door gaan? 

Reputatie 3
Badge +2

Gelukkig heb ik als part-time ondernemer vrijwel geen last van het virus. Ik ben in die zin niet afhankelijk van de inkomsten uit mijn bedrijf. Maar ik heb wel veel geïnvesteerd en dat verdien ik natuurlijk het liefst zo snel mogelijk terug. Maar gelukkig is dat een luxe probleem.

Verder merk ik wat vertraging bij leveranciers en verzendpartijen, maar daar kan ik gelukkig rekening mee houden door vroegtijdig materialen te bestellen.

Gelukkig gaan bij ons de verkopen gewoon door, voordeel van online ondernemen. Ook ons fulfilment blijft nog open zodat alle pakketjes worden ingepakt en verzonden. We zien een toenemende vraag naar onze spijkermat (echt een ontspanningsproduct dat je thuis goed kunt gebruiken nu).

 

We hopen wel dat de lock down in India niet te lang aanhoudt zodat de container met nieuwe voorraad gewoon deze kant op komt en we niet te lang zonder voorraad komen te zitten… 

Verder vinden we het heel erg tof om te zien dat (webshop) ondernemers ook nog kansen blijven zien in deze crisis en er een nieuwe manier van ondernemen ontstaat! Zeker niet voor iedereen mogelijk maar we hopen dat mensen wel proberen te kijken in mogelijkheden… 

Reputatie 7
Badge +8

Het voordeel van online ondernemen is inderdaad dat dat gewoon doorgaat, weliswaar iets afgezwakt merk ik.

Waar ik tegenaan loop is dat ik niet gemakkelijk inkoop kan doen op dit moment. Het kan online, maar vaak zit je met aantallen van één product wat dan niet bij mijn visie voor de webshop past. Ik koop liever minimaal in (bijvoorbeeld 2 of 3 dezelfde kussens), zodat ik een breder aanbod heb, een snellere doorloop heb en daarmee ook gemakkelijker met interieurtrends kan meegaan. En daarnaast ben ik behoorlijk perfectionistisch op productgebied. Een product moet voor mij perfect zijn, dus zonder barstjes/haakjes/vlekjes/productiefouten etc. Ik doe daarom ook inkoop bij een cash & carry, waar ik kleiner kan inkopen en ieder product in mijn hand kan hebben voordat ik het aanbied aan mijn klanten. Dan weet ik zeker dat het goed zit! :wink: Ik kan nu dus niet fysiek inkoop doen, heb nu nog voorraad - alleen dat kan natuurlijk in een verloop van maanden weer anders zijn. 

Wel merk ik dat ik nu, door iets minder werk als ontwerper (ZZP), dat ik meer ruimte krijg voor de webshop, waardoor ik alles ook even kan herzien en plannen die al langer op de plank liggen uit kan gaan voeren. Dus we zitten in ieder geval niet stil. :blush:

Reputatie 5
Badge +7

Wij hebben de pech dat een hele grote beurs en een kleinere beurs niet doorgingen waardoor het voor ons nu toch wel even slikken is maar gelukkig werkt Huub nog 28 uur voor een baas. Dus wij komen er wel.
De webwinkel draait ook gewoon door en we hopen dat dit ook zo blijft de komende tijd.
We hadden gelukkig net op tijd al onze spullen binnen waardoor wij onze klanten nog volop kunnen voorzien van hun spullen.

Wij zijn nu bezig om onze ruimte efficiënter in te richten waardoor het werken nog makkelijker wordt.
Dat is dan weer een voordeel. Achterstallig werk kunnen we nu inhalen.

Succes allemaal.

Reputatie 2
Badge

Ik heb met name vanaf ongeveer 6 maart tot afgelopen weekend een behoorlijke daling van bestellingen gezien. Maar inmiddels lijkt het weer wat aan te trekken. Dus we gaan het zien. Ik ben wel bezig met wat alternatieve aanbiedingen om toch omzet te genereren, zoals dat je mensen die je even niet kunt bezoeken via mijn webshop een geluksengeltje kunt sturen als opkikker, om te laten weten dat je aan ze denkt, of om iemand te feliciteren, beterschap te wensen etc. dus mochten jullie iemand zo'n engeltje willen toesturen? check even https://www.xitin.nl/c-5197337/geluks-engeltjes-verzendservice/ :-)

Reputatie 7
Badge +8

Wij zien gelukkig ook wel een stijging in de online bestellingen. Alleen de werkzaamheden in mijn andere bedrijf die staan nagenoeg helemaal stil. 

 

Groetjes Robert.

Reputatie 3
Badge +3

Vooral het niet doorgaan van onze cursussen, maar ook het uitvallen van beurzen en manifestaties, zoals een kalligrafie weekend, hebben veel invloed.

We zien een hele kleine stijging in de webwinkel, maar die is niet noemenswaardig.

 

De kabinet gaat geld geven, als je dat aangeeft

gaan ze je helpen.

Reputatie 1
Badge +1

Ik merk wel heel veel verschil nu qua inkomsten. Ik doe kinderfeestjes, maar word ook ingehuurd door bv de Oranjevereniging. 27 april en 5 mei worden niet gevierd.  Dus die inkomsten ben ik kwijt. Zou ook naar Dutch Comic Con gaan. 

Heb voor verschillende beurzen en evenementen waar ik naar toe zou gaan wel inkopen gedaan. Ik hoop deze producten nu via de webshop te kunnen verkopen. Maar is niet makkelijk, want tegenwoordig worden veel creatieve producten ook verkocht bij andere winkels hier in de buurt. Zelfs een snoepwinkel of boekenwinkel leggen die spullen neer om meer omzet te krijgen.  

Helaas gaan alle vaste lasten gewoon door. 

mvg
Natasja 

Wij leven al 15 jaar volledig van onze drie webwinkels en een fysieke winkel.
De omzet is met meer dan 60% naar beneden gegaan. (één van onze webwinkels levert heel veel aan de evenementenbranche)
De andere twee webwinkels vangen dat niet op.
We hebben wel een kleine buffer en kunnen het wel een paar maanden uitzingen, maar het moet geen half jaar duren.
We letten nu erg op onze uitgaven, dat betekent:
1. We kopen minder in (enkel dat wat verkocht is)
2. gestopt met sponsoring
3. geen onnodige uitgaven doen (zowel zakelijk alsook privé)
4. extra acties voor de producten wat nog wel loopt
We hopen dat er snel een vaccin gevonden wordt.
Vooralsnog kunnen we helaas geen beroep doen op één van de regelingen van de overheid.

Reageer