Vraag

Corona....

  • 13 July 2022
  • 2 reacties
  • 66 Bekeken

Reputatie 5
Badge +6

Vanochtend is mijn man positief getest op corona. Toch best even schrikken. Ik ben nu nog negatief, maar grote kans dat dat veranderd. 
Ik werk vanuit huis en mijn man komt niet in mijn werkruimte. Dus zolang ik negatief ben kan ik denk ik gewoon verzenden. Maar als ik positief wordt moet ik natuurlijk dicht. Maar dan komt het; wat communiceer je op je website, en hoelang blijf je dicht? Want hoe het gaat verlopen weet ik niet van te voren. 
Wat zouden jullie doen?


Onder dit topic kunnen geen reacties worden geplaatst.

2 reacties

Reputatie 2
Badge

Hai Kirsten,

Allereerst veel beterschap voor je man.

Waarom zou je melden op je website wanneer jij positief bent en dicht gaat? Of je moet doodziek worden, dan is het wat anders want dan is het wel belangrijk dat jij beter gaat worden.  Kijk of er iemand jouw bestellingen weg wil brengen. Je zorgt dat het op een bepaalde tijd klaar staat voor die persoon en voelt het beter om je spullen in te pakken met een mondkapje en handschoenen dan doe je dat. 

Sterkte en een mooie dag.

Groetjes 

Reputatie 7
Badge +9

Ik zou inderdaad zoals @Sarongsenzo zegt niet dicht gaan als je niet heel ziek bent of zelfs helemaal (nog) geen klachten hebt. Je werkt vanuit huis, dus inpakken is nog gewoon mogelijk en je komt verder niemand tegen. En het virus plakt niet op je producten of verpakking, anders waren we de afgelopen jaren nog veel verder van huis. 😉 Misschien wil iemand inderdaad je bestellingen wegbrengen wanneer je positief test. Mocht je echt ziek zijn en je bed niet uit kunnen komen is het een ander verhaal, en zou ik gewoon communiceren op je shop dat je i.v.m. ziekte tijdelijk een langere levertijd hanteert. Dat zou ook het geval zijn als je een griepje of fikse verkoudheid oploopt of zelfs je arm breekt, omdat je - ga ik vanuit n.a.v. je verhaal - alleen werkt. En als je normaliter iedere dag verzend en nu maar één keer per week (omdat je bijvoorbeeld iemand anders je bestellingen in één keer laat wegbrengen), kun je dat eventueel vermelden op je webshop zodat de klanten op de hoogte zijn wanneer ze een bestelling plaatsen. 

Maar ik zou me daar verder nog niet al te druk om maken hoor. Hopelijk ontspring je de dans, en mocht je het wel oplopen dan hoop ik dat de klachten mild zijn en je lekker door kunt werken met je shop met wat minimale aanpassingen.

Beterschap voor je man en sterkte!