Vraag

CLS-probleem: meer dan 0,25: Status slecht


Goedenavond,

Sinds december worden 196  links in de webshop als slecht gemarkeerd volgens de Search Console. Het betreft de website www.bliksem8491.nl.

Hoe kunnen we dit oplossen?

 


38 reacties

Reputatie 2
Badge +1

Ik heb hier ook (zoals zovelen merk ik) al heel lang last van. Als ik mijn pagina in een random SEO test kwak krijg ik inmiddels “SERIOUS ISSUES” met mijn core vitals weet ik veel wat… Als het probleem bekend is zoals ik tot mijn vreugde hier boven las, wanneer komt die oplossing dan?

Reputatie 6
Badge +8

Kreeg laatst een mail van Search Console over problemen met mobiele weergave. Tot mijn spijt had ik daarnaast ook 600+ urls met een CLS-probleem. Ik heb deze opnieuw ter verificatie aan Google aangeboden maar vrees dat daarmee het probleem niet opgelost is. Ik hoop dat hier vanuit MWW spoedig verbeteringen in doorgevoerd kunnen worden. Dit beïnvloed wel de positie in de organische zoekresultaten.

Via search console en de google speedtest zie ik dat ook mijn website www.roozje.nl mobiel slecht scoort.
Als aanbeveling staat er:

  • beperk niet gebruikt JavaScript
  • Verwijder bronnen die de weergave blokkeren.

    Zelf heb ik alle afbeeldingen verkleint maar dit geeft maar een matig resultaat op de laadsnelheid. Kan ik nog iets aanpassen of komt er (eindelijk) een update waarmee onze websites ook mobiel goed en snel gaan werken?
Reputatie 7
Badge +11

De Mijnwebwinkel homepage is klaar😀. Hopelijk krijgt dit nu wat meer tijd om in te duiken. Of kom er nog een andere 🐇 uit de mww 🎩. 

Reputatie 5
Badge +6

Goedemiddag,

Ik ga intern even navragen wat hier de status van is. Ik kom hier volgende week op terug.

Goedemorgen
Ik heb net bij de support gemeld dat per 2 april er een verschuiving heeft plaatsgevonden in mijn google search console. Ipv 72 goeder url's en 369 url's die verbetering nodig hebben en 0 slechte, heb ik nu 72 met ruimte voor verbetering en 369 slechte en geen goede url's meer.
Op mijn vraag waardoor dit veroorzaakt wordt krijg ik deze algemene reactie “Het is bekend dat er ruimte voor verbetering in de CLS op mobiele pagina's is. Dat kan de reden zijn dat Google Search Console hier waarschuwingen geeft. We onderzoeken hoe we dit kunnen verbeteren”
Ik ben benieuwd of bij andere webwinkeliers ook deze verschuiving heeft plaatsgevonden?

 

Reputatie 7
Badge +11

Bij mij ook een mooi fraai kunstwerk. Drama maar ondertussen speelt dit inmiddels ook al weer een hele tijd.

 

 

Reputatie 5
Badge +6

Goedemorgen,

We zijn erg benieuwd naar de reden waarom de url's worden aangemerkt als ‘Hebben verbetering nodig’ of ‘Slechte url's’. Je kan meer details opvragen per url met Pagespeed Insights. Zouden jullie misschien een steekproef kunnen doen van enkele URL's en de resultaten willen delen?
Je vind het rapport op deze pagina: https://pagespeed.web.dev/

Goedemorgen

Fijn dat jullie hier naar gaan kijken. Hierbij een link naar mijn rapport https://pagespeed.web.dev/report?url=https%3A%2F%2Fwww.roozje.nl%2F

Reputatie 7
Badge +11

@Arjan Hij schiet nu weer omhoog.

Het is wel een algemeen probleem wat al wel enige tijd bekend is.

PageSpeed Insights (web.dev)

 

@Arjan @Ebbe Is het een idee om mijn google search console te delen met support zodat jullie er in kunnen komen ?

Reputatie 1
Badge +1

Fijn dat er naar gekeken wordt.

Als ik verschillende url's invoer geeft hij in mobiel bij alles aan; niet geslaagd 

Bij de desktop versie geeft hij geslaagd aan

Het rapport hierbij is vrij uitgebreid en hierin kan ook nog verder worden doorgeklikt, een print screen is dan niet zo handig.

Dus ik zal de links even meesturen

PageSpeed Insights (web.dev)

PageSpeed Insights (web.dev)

PageSpeed Insights (web.dev)

En nog even een Print van de search console;

 

Reputatie 7
Badge +8

Ik snap ook niet waarom mobiel 0,69 cls score heeft en desktop 0,018. Ik snap er zelf niet genoeg van nog om er echt iets mee te kunnen maar ik geloof ook niet dat de gebruikers van mww de oplossing kunnen geven aangezien het bij veel gebruikers zoals @powerfulproducts.nl  heel erg varieerd.

Reputatie 7
Badge +11

Ik snap ook niet waarom mobiel 0,69 cls score heeft en desktop 0,018. Ik snap er zelf niet genoeg van nog om er echt iets mee te kunnen maar ik geloof ook niet dat de gebruikers van mww de oplossing kunnen geven aangezien het bij veel gebruikers zoals @powerfulproducts.nl  heel erg varieerd.

Ik probeer dat ook te onderzoeken waarom dit zo enorm verschil is. Ook de laadsnelheden onderling zijn voor mij ook een enorm groot raadsel. 

Reageer