BTW nummer

  • 16 juni 2020
  • 7 reacties
  • 103 Bekeken

Reputatie 2
Badge +2

Waarom wordt bij een fout ingevoerde BTW code door de klant de order niet afgekeurd? Je hebt nu erg veel nazorg bij een fout BTW nummer. De klant heeft vaak al betaald, zonder BTW, zodat je de zending apart moet houden, de BTW moet na factureren.

Een alternatief kan zijn, fout BTW nummer dan afhandelen alsof er geen BTW nummer is ingevoerd.

 


7 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Hi Mary,

In de checkout is er geen controle bij het VIES, er wordt dus niet gecontroleerd of het een correct btw nummer is of niet. Er wordt alleen gecontroleerd of de opbouw van het btw nummer klopt. 

Groet,
Ebbe

Reputatie 2
Badge +2

Hi Ebbe,

 

Dat is jammer om te horen; is het technisch niet mogelijk om die controle uit te voeren in de checkout?

Groeten,

Reputatie 5
Badge +2

Dit is wel een lastig probleem. Ik controleer ze altijd naderhand ook nog. Ik heb tot op heden gelukkig dit probleem niet gehad. Maar dan heb je wel weer een hoop gedoe en gezeur. heeft de klant als nog wel een goed btw nummer kun je het aanpassen en is het probleem verholpen. Maar je hebt er ook vast mensen bij zitten die proberen zonder btw in te kopen zonder dat ze een geldig btw nummer hebben of dat het in eens naar een heel anders adres moet als waar het bedrijf gevestigd is.  

Reputatie 7
Badge +4

Het komt voor dat een btw nummer nog niet '’aanwezig'’ is bij het VIES. Dit zie je bijvoorbeeld bij nieuwe bedrijven of als je een nieuw btw nummer hebt. Het duurt dan ongeveer 2 weken voordat het btw nummer gevalideerd kan worden bij het VIES. Als wij dus de check uitvoeren, kunnen deze klanten geen order plaatsen, terwijl zij wel een daadwerkelijk bedrijf zijn met een correct btw nummer. Er is daarom gekozen om order wel door te laten gaan en een melding bij de order te plaatsen die erop wijst dat het btw nummer mogelijk niet correct is. 

Reputatie 5
Badge +2

Dat maakt het ook nog weer lastig. Maar het probleem blijft wel dat je als webwinkellier eind verantwoordelijk bent tegen over de belastingdienst. En je hebt er grapjassen bij die proberen zonder btw te kopen. 

Reputatie 4
Badge +2

Dan zou voor vele de controle denk ik voorkeur hebben. Een order niet of later binnen krijgen vs gedoe met de fiscus. En 1 op hoeveel bedrijven is minder dan 2 weken ingeschreven. 

Reputatie 7
Badge +4

Als het btw nummer niet voorkomt bij het VIES, dan komt er bij de order een waarschuwing te staan. Het is verstandig om het btw nummer van deze orders altijd bij de klant te controleren. 

Dit zijn van die situatie waarbij je moet kiezen tussen 2 niet perfecte oplossingen. De ene groep heeft liever dat de orders worden afgewezen zodra het btw nummer niet geverifieerd kan worden, de anderen groep heeft liever dat deze orders wel doorkomen. Wij hebben voor het laatste gekozen met een waarschuwing bij de orders zodra het btw nummer niet geverifieerd kan worden. 

Reageer