Vraag

BTW afdragen Belgie

  • 8 October 2020
  • 4 reacties
  • 237 Bekeken

Goedemorgen,

Een aantal maanden geleden heb ik bij onze accountant aangegeven dat de verkopen naar België over de BTW grens heen gaan en dat wij dit goed in de gaten moeten houden. Zij zouden een btw nummer aanvragen maar lopen vast. En willen het gaan uitbesteden, deze partij vraagt €900 aanvragen btw nummer en iedere maand €199 voor het invoeren van de btw…...nou ik vind dit uit proportie. Dit alleen voor d Belgische BTW in te voeren. 
 

Je hebt een adres in België nodig waar je gegevens ingezien kunnen worden. Het lijkt mij een idee om een boekhouder daar te zoeken en hem per kwartaal of per Maand de btw door te geven. Dit moet toch goedkoper kunnen…..in de eerste maanden van 2021 moet er alleen maar 0 worden opgegeven en dat a €199 per maand vind ik wel erg veel.

Ik ben vast niet de enige die in België btw moet gaan betalen omdat wij over de grens van €35000 zijn heen gegaan. 
 

Hebben jullie tips of ervaringen? Ik heb gister twee boekhouders gebeld in België maar die gaven aan dat ik het btw nummer in Nederland moet aanvragen…..dat is niet correct. 
 

Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

 

Groet Gwen 


4 reacties

Ik heb het opgelost. Mocht iemand tegen het zelfde aanlopen, stuur mij gerust een berichtje. 

Reputatie 2
Badge

Hoi, we hebben nu net ook een BE btw nummer voor de afstandsverkopen naar België  (naast ons NL btw nummer). Hoe heb je het opgelost met facturen versturen vanuit mijnwebwinkel?aangezien je slecht 1 btw nummer op factuur mag vermelden en alle particuliere Belgische klanten moeten een factuur met be btw nummer ontvangen en NL klanten met NL btw nummer. Alle tips zijn welkom...want we werken ons suf met het handmatig aanpassen van de btw nummer op de facturen en btw codes in ons boekhoudprogramma. Ik hoop dat hier vanuit MWW ook snel een oplossing komt want het is niet te doen. Groetjes 

Reputatie 1
Badge

Ik vroeg me even af of je zelf dit BTW nummer moet aangeven. Ik heb namelijk geen idee of ik over die 10.000 per jaar heen ga. 

Is er een manier dit in je mijnwebwinkel dashboard uit te filteren?

Reputatie 5
Badge +7

Wij hebben van de week een webinair gevolgd van de belastingdienst.

Daarin werd heel duidelijk uitgelegd wat je het beste kunt doen. Je kunt namelijk ook gewoon in nederland aangifte doen.
Want let op als je boven de 10.000,- euro uitkomt dan moet je voor alle landen apart in dat land een aangifte doen ook al heb je bijv. maar voor 1 euro naar duitsland verkocht. Je moet dan alsnog daar aangifte doen.
De webinair kun je hier terug kijken:  https://channel.royalcast.com/belastingdienst/#!/belastingdienst/20210420_1

 

Reageer