Vraag

voor- en nadelen van koppelen met marketplace

  • 20 januari 2021
  • 2 reacties
  • 84 Bekeken

Heeft iemand hier ervaring met het koppelen met marketplaces zoals bol.com? Wat zijn hier de voor en nadelen van?


2 reacties

Reputatie 1
Badge +1

Ik heb ervaring met het verkopen via Bol.com. Voor de koppeling maakte ik gebruik van Easyads. Het voordeel is dat je dan maar op 1 plek alles in de gaten hoeft te houden. Ook de voorraad wordt bijgehouden en doorgegeven. Er wordt veel doorgegeven, maar je zult ook handmatig wat gegevens moeten doorgeven aan Bol.com.

Door gebruik te maken van Easyads of Channable kun je ook terecht op andere marktplaatsen zoals Amazon en Beslist.nl. Dus als je alles goed hebt staan, is het gemakkelijker om op meerdere marktplaatsen te staan.

Je kunt ook automatisch een andere prijs voor je webshop en Bol.com instellen. 

Nadelen: als je stopt moet je al je gegevens op de marktplaatsen handmatig opnieuw invoeren. Kost je heel erg veel tijd. Uiteraard zijn er ook kosten aan verbonden. 

Ik weet niet of dit een antwoord op je vraag geeft. Laat het weten als je meer wil weten.

Michael Sedoc

Jouw LED Specialist

Reputatie 6
Badge +8

Persoonlijk ben ik er geen voorstanden van. Het voordeel is je kunt snel en makkelijk je webshop boosten. Maar zodra de stekker er uitgetrokken is valt ook alles dood. Wij hebben het buiten marktplaats om ook nooit bewust niet gedaan. Als je een langere adem hebt kun je beter je tijd en geld is het opbouwen van jou shop stoppen. Als dat je Bol.com mee laat eten(mijn mening). Zodra Bol.com hun voorwaarden aanpast waar jij niet of wil aan kunt voldoen ligt je handel dood. Een webshop lijkt zo makkelijk en snel geld verdienen maar helaas is het heel veel werken en continu bezig zijn. Ik zou het dus niet doen maar ook afhankelijk wat je verkoopt. Heb je echt een product waar jij alleenheerser bent zou het mogelijk wel een optie zijn. 

Reageer