F.A.Q.

Hoe betaal ik het bedrag terug aan mijn klant?

  • 16 March 2020
  • 2 reacties
  • 309 Bekeken

Reputatie 7
Badge +16
  • Community Manager
  • 2858 reacties

Soms heeft de klant teveel betaald (altijd fijn) of is er een retour binnen gekomen(nooit fijn). In deze situaties moet je de klant in ieder geval geld terug betalen. Internetbankieren is een optie, alleen redelijk ouderwets. Het is handig als hier een knop voor was waarmee je kon aangeven welk bedrag terugbetaald moet worden. Super, die is er! 

Bij elke order vind je de knop terugbetalen (het kan zijn dat je de order eerst moet innen). Klik op terugbetalen en kies welk bedrag er terugbetaald moet worden. Bevestig dit en je bent klaar. Makkelijk toch?

Ohja speciaal voor Mollie gebruikers kun je bij de terugbetaling ook een omschrijving voor op de bankafschrift toevoegen, helemaal makkelijk :thumbsup:

De termijn waarin het bedrag terug bij de klant op de rekening staat is afhankelijk van de betaalprovider en betaalmethode. In de meeste gevallen duurt het 2-5 werkdagen voordat het bedrag terug bij de klant is. 


2 reacties

Reputatie 3
Badge +4

@Ebbe, ik zou graag willen weten of in onderstaand geval de factuur ook wordt aangepast:
Klant is vergeten kortingscode te gebruiken en vraagt om korting achteraf. Dit kan ik dus toepassen door op de knop ‘Terugbetalen’ te klikken en het bedrag van de 10% korting in te voeren. Qua administratie moet het dan ook nog kloppen, dus ik wil eerst weten of het qua factuur dan goed gaat.

Reputatie 7
Badge +16

Hi Georgette, 

Als de order niet via Klarna of creditcard is betaald, dan kun je de kortingcode toevoegen nadat de order is geplaatst. Dit komt dan op de factuur te staan. Met de terugbetaaloptie kun je het bedrag dan terugbetalen aan de klant. 

Groet, 

Ebbe

Reageer