Hoe verstuur ik een nieuwsbrief?

  • 11 August 2021
  • 7 reacties
  • 161 Bekeken

Reputatie 7
Badge +16
  • Community Manager
  • 2690 reacties

Beschikbaar vanaf Mijnwebwinkel PRO

Om nieuwsbrieven via je winkel te kunnen versturen zet je bij Instellingen / Modules eerst de module 'Nieuwsbrief' aan.

 

Aanmelden

Je klanten kunnen zich op meerdere manieren aanmelden voor je nieuwsbrief.  Zo kun je een nieuwsbrief op elke gewenste plek in je webwinkel plaatsen. Ga hiervoor naar Vormgeving/Indeling, en sleep het element Nieuwsbrief naar een kolom, balk of footer. Dit is de plek waar je bezoekers zich kunnen aanmelden voor je nieuwsbrief.

Bij het plaatsen van een bestelling wordt je klant ook gevraagd of ze zich willen aanmelden op de nieuwsbrief, én je kunt je klanten laten aanmelden op www.jouwdomeinnaam.nl/newsletter.

Zodra je bezoekers zich hebben aangemeld en dit met een link in de bevestigingsemail hebben bevestigd, verschijnen ze in de beheeromgeving bij Nieuwsbrief onder het tabje Aanmeldingen.

 

Nieuwsbrief opstellen

Je kunt je nieuwsbrief opstellen door onder het kopje Nieuwsbrief te klikken op Nieuwsbrief aanmaken. Als je de tekst hebt ingegeven en de nieuwsbrief hebt opgeslagen kun je de nieuwsbrief daarna inplannen om te versturen, én makkelijk een kopie maken om je volgende nieuwsbrief snel in dezelfde stijl op te kunnen stellen! 

Je kunt zoveel nieuwsbrieven opstellen en inplannen als je maar wil, plan ze in voor de meest strategische momenten!

Nieuwsbrief inplannen en kopiëren

Tips

  • Leg je klanten uit welk voordeel je nieuwsbrief biedt en verleid ze om zich aan te melden voor je nieuwsbrief
  • Misschien moet je je nieuwsbrief helemaal geen nieuwsbrief noemen, maar is het veel slimmer om het voordeelmail of vasteklantenkrant te noemen
  • Je klanten zijn bang om iets te missen. Maak hier gebruik van door een tekst op te stellen als: 'Als eerste exclusieve kortingen in je mailbox? Schrijf je in en mis nooit meer iets van onze kortingsacties en tips!’ Deze tekst kun je bijvoorbeeld meesturen in je orderbevestiging (doe dit via Bestelproces/Orderbevestiging - stap 4 van 4)

7 reacties

Is het ook mogelijk oude nieuwsbrieven te verwijderen/ op te schonen uit de lijst verzonden?

Als ik een nieuwsbrief naar een nieuwe klant wil versturen krijg ik de complete lijst met oude nieuwsbrieven als optie aangeboden dat maakt de kans groot per ongeluk een oude niet actuele nieuwsbrief te versturen. 

Reputatie 7
Badge +16

@Prachtig Goede vraag. Ik heb even gekeken en dit is inderdaad niet mogelijk. Ik snap wat je zegt. Ik heb het intern gedocumenteerd zodat dit besproken kan worden. Kun jij 'm ook nog melden via feedback.mijnwebwinkel.nl?

Thanks! 

Bedankt voor je reactie en ik zal hem ook melden op feedback.mijnwebwinkel.nl

Badge

Hoi @Ebbe, is het ook mogelijk jezelf even een testversie te sturen voordat je de nieuwsbrief de wereld in stuurt? Hoor het graag. Groet, Wendy 

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Ebbe, is het ook mogelijk jezelf even een testversie te sturen voordat je de nieuwsbrief de wereld in stuurt? Hoor het graag. Groet, Wendy 


Je kunt de nieuwsbrief naar een individu sturen. Om dit te doen ga je bij nieuwsbrief naar het tabje aanmeldingen. Daar vind je het pijltje om de nieuwsbrief naar een individu te sturen. 


 

Succes en laat het weten als je nog vragen hebt. 

Badge

Hoi @ebbe, ik heb wel een pijltje, maar alleen de opties "voorbeeld” en “kopie maken".  Verzenden naar een individu oid zie ik helaas nergens.. Kun je een screenshot voor me maken wellicht? 

Reputatie 7
Badge +16

@de Draadzaak Excuus, ik zie dat mijn antwoord niet correct was. Ik heb de reactie aangepast. Hiermee moet het wel lukken. 

Reageer