Hoe meld ik me aan bij Google Search Console?

  • 11 August 2021
  • 2 reacties
  • 120 Bekeken

Reputatie 7
Badge +16
  • Community Manager
  • 2778 reacties

Google Search Console

Google Search Console (voorheen Google Webmaster Tools) is een handig hulpmiddel om je site aan te melden en te beheren bij Google. Je hebt hiervoor een Google account nodig. Deze kun je op de website van Google aanmaken.

Heb je al een account?

Als je al een Google account hebt, dan kun je in de beheeromgeving direct je webwinkel koppelen aan Google Search Console met de volgende instructies:

  1. Ga naar in de beheeromgeving naar het menu Google diensten
  2. Druk op 'Verbinden met Google' en log in met je Google Account.
  3. Staat je site al in de lijst, dan kun je deze kiezen en na het opslaan ben je direct gekoppeld.
  4. Als deze nog niet in de lijst staat druk dan op 'Verifieer mijn webwinkel'. Je site wordt dan automatisch aan Google Search Console toegevoegd en na het opslaan is je webwinkel direct gekoppeld.

Hierna kun je bij Google Search Console inloggen om je sitemap aan te melden. De instructie hiervoor vind je hier.

Let op:

Om je site te laten verifiëren moet je winkel wel geopend zijn. Na de verificatie kun je de winkel eventueel weer sluiten.


2 reacties

ik krijg tig pagina foutmeldingen daar kan ik helemaal niks mee en snap na 4 jaar er nog geen barst van ik verwacht van een website dat die dit allemaal beheren het zou net als etsy moeten werken het is allemaal veel te ingewikkeld. 

 

Reputatie 5
Badge +6

Hallo,

 

Sinds begin deze maand zijn opeens de helft van de paginas van mijn website niet meer geindexeerd. Dit zie ik dan ook zeer terug in de verkopen van mijn website. Hebben meer mensen dit?

 

Kevin

 

Reageer