Vraag

SEO - redirects

  • 30 September 2023
  • 2 reacties
  • 78 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Via de SEO challenge van Marketing Madheads kwamen we erachter dat een paginanaam wijzigingen funest is voor je vindbaarheid in Google. Dat dit is op te lossen door re-directs in te stellen, maar dit kan bij MWW niet. We kregen wel mee dat dit en hoge prioriteit bij jullie heeft.. 

Kunnen jullie hier iets meer over kwijt? Dat het wijzigen van een pagina niet zomaar kan.. dat daar de 404 meldingen vandaan komen. Het soms maanden duurt voordat het  weer gevonden wordt door Google?

Kan er hier in de comm. niets over terugvinden.. hoor het graag!


2 reacties

Reputatie 2
Badge +3

Hi Sonja, 

Het wijzigen van de paginanaam is iets waar je goed over na moet denken. Een paginanaam is zowel voor je vindbaarheid als voor de herkenbaarheid in de winkel erg belangrijk. Dat gezegd hebbende kun je een paginanaam wel wijzigen in ons platform. Wij stellen namelijk een 301-redirect in van de oude paginanaam naar de nieuwe. Daar hoef je zelf niets voor te doen. 

De 404 meldingen komen doordat pagina’s worden verwijderd. We zijn de redirects inderdaad aan het onderzoeken. Onder andere om deze 404 pagina’s te ondervangen. 

Hoi! Bedankt voor je snelle reactie..  ik stuur je even een reactie/video via de mail die wij kregen over het re-directen/301 

Reageer