Vraag

SEO herhalingen door product links

  • 8 september 2021
  • 3 reacties
  • 66 Bekeken

Reputatie 6
Badge +8

Ik crawl eens in de zoveel tijd mijn webshop via Ubersuggest. Wat mij recent opviel is dat er onder de SEO problemen op het moment het volgende staat:

  • 777 pagina's met herhalende meta-omschrijvingen
  • 744 pagina's met herhalende <title> tag

Ik heb gekeken waar dit van toepassing is, maar het gaat hierbij om de gelinkte producten. Dit zijn producten die bijvoorbeeld bij mij onder de categorie ‘Spiegels’ staan, maar ik plaats ook een link op de pagina ‘Nieuw’ bijvoorbeeld. Die krijgen dan wel een andere URL (met bijvoorbeeld een andere hoofdpagina ervoor), en worden dus gezien als een losse pagina. Bijna al mijn producten staan op meer dan één pagina.

Maar volgens mij kan ik niet de meta-omschrijving of <title> tag per link aanpassen? Want bij het aanpassen van het artikel/gelinkt artikel wordt dit overal aangepast, als ik het goed heb.

Is hier actie op benodigd?


3 reacties

Reputatie 7
Badge +16

@Nanaas goede vraag. Ik heb hier zo 1, 2, 3 het antwoord niet op. Ik heb een ticket aangemaakt zodat we dit kunnen uitzoeken. Heb jij toevallig een screenshot van ubersuggest, dan voeg ik die toe aan het ticket. 

Thanks! 

Reputatie 6
Badge +8

@Ebbe Hierbij een screenshot. Je ziet dus dat wanneer je de desbetreffende pagina's open klikt dat het gaat om hetzelfde product, maar dat deze op een andere pagina staat. 

 

 

Reputatie 2
Badge

hoi, ik volg graag dit topic. Door links te maken van onze producten hebben wij ook herhalende titeltags en meta-omschrijvingen. Dit vind Google niet fijn.

Reageer