F.A.Q.

Welke afmetingen moet ik aanhouden voor mijn afbeeldingen?

  • 18 March 2020
  • 4 reacties
  • 2487 Bekeken

Reputatie 7
Badge +16
  • Super user
  • 2858 reacties

In je webwinkel plaats je verschillende afbeeldingen. Denk aan je logo, headerafbeelding, slideshows en productafbeeldingen. Om ervoor te zorgen dat jullie de juiste afmetingen aanhouden, is dit artikel geschreven. 

 

Header
In de header kun je twee afbeeldingen plaatsen. Je logo en een headerachtergrondafbeelding. Sommige winkeliers kiezen ervoor om het logo in de headerachtergrondafbeelding te verwerken. Op die manier heb je de volledige vrijheid om de locatie van je logo te bepalen.

Voor het logo kun je afmetingen gebruiken van maximaal 1100 pixels breed en 400 pixels hoog. Wij adviseren echter om het logo niet zo groot te maken. Qua hoogte adviseren wij om niet hoger dan 250 pixels te gaan. De breedte is natuurlijk afhankelijk van het soort logo.

Voor de headerachtergrondafbeelding mag je een totale breedte van 2200 pixels aanhouden. Zorg er wel voor dat alle belangrijke content in de middelste 1100 pixels staat. Alles wat daarbuiten valt wordt namelijk afgesneden naarmate het scherm kleiner wordt. De middelste 1100 pixels is altijd zichtbaar op elk scherm. De hoogte mag maximaal 400 pixels zijn, maar ook hier adviseren wij om de afbeelding niet te hoog te maken. 

 

Producten
Bij de productafbeeldingen is de ideale afmeting eigenlijk afhankelijk van je productoverzicht weergave. We adviseren om altijd vierkante afbeeldingen te gebruiken. Dit mag ergens tussen de 500x500 en 1500x1500 pixels zijn. Het is hierbij vooral belangrijk dat alle productafbeeldingen dezelfde afmeting hebben. Op die manier zorg je ervoor dat de weergave er mooi uit ziet. 

 

Slideshow
De afmetingen van de slideshow zijn afhankelijk van de positie van de slideshow. Als je een slideshow met de positie 'Tussen paginaheader en pagina-inhoud' kiest, dan is de breedte van de slideshow schermvullend. Dit betekent dat de breedte altijd 2200 pixels is.

Mocht je dus een mooie slideshow afbeelding willen dan is het verstandig om de afbeelding van te voren te bewerken, zodat de afbeelding 2200 pixels breed is en de hoogte kun je dan op voorhand bepalen. 

Wil je een slideshow die niet schermvullend is? Dan kun je kiezen voor de positie 'Boven de pagina-inhoud' of ‘Onder de pagina-inhoud’. Dan is de breedte van de slideshow altijd 1100 pixels. Wederom geldt hetzelfde; de slideshow schaalt de afbeeldingen zodat ze de volle 1100 pixels vullen. Maak de afbeelding op voorhand 1100 pixels breed en bepaal op basis daarvan de hoogte.

Ook voor de slideshow is het verstandig om deze niet te hoog te maken. Hoe hoger de afbeelding qua pixels is, hoe meer de bezoeker moet scrollen om de rest van de pagina inhoud te zien. 

 

Afbeeldingen op een pagina
Je wilt natuurlijk ook je afbeeldingen op een pagina plaatsen. Hier is niet 1 formaat voor aan te houden. Het enige wat je in de gaten moet houden is dat de inhoud waar je afbeeldingen kunt plaatsen 1100 pixels breed is. Daarnaast moet je rekening houden met de witruimte. Wil je niet dat de afbeeldingen strak naast elkaar staan? Gebruik dan witruimte. Stel je wilt 5 pixels witruimte per afbeelding gebruiken en je wilt 3 afbeeldingen naast elkaar plaatsen. Dan kun je de 3 afbeeldingen maximaal 361.66 pixels breed maken. Dat zit zo. De beschikbare ruimte is 1100 pixels hier haal je 15 pixels witruimte vanaf. Dan houd je nog 1085 pixels over. Dit deel je door het aantal afbeeldingen die je naast elkaar wilt plaatsen en je hebt het formaat wat je kunt gebruiken. 

 

Overige afmetingen
Er zijn natuurlijk ook nog andere afmetingen die handig zijn om te weten.

E-mail header: De afbeelding dient tussen de 500 en 1320 pixels breed en 100 en 250 pixels hoog zijn. 
Factuurlogo: Maakt niet uit. De afbeelding zal automatisch verkleind worden naar een hoogte van 125 pixels. De bestandsgrootte mag maximaal 200 KB zijn. 
Factuurachtergrond: Gebruik een afbeelding van minimaal 794 pixels breed en 1123 pixels hoog. Het bestand mag maximaal 250 KB zijn.


4 reacties

Badge

Iemand enig idee wat de goede grootte is voor een headerafbeelding? We zijn nog steeds zoekende, want hij is altijd te groot. 

Bedankt voor je reactie!

Reputatie 7
Badge +16

Wij adviseren om de afbeelding niet hoger dan 400 pixels te maken. Als je hem dan nog te hoog vindt, dan pas je het aan. Hier is niet echt 1 antwoord op te geven. Voor wat betreft de breedte, zorg ervoor dat de informatie binnen de 1100 pixels geplaatst wordt. De zijkanten worden op een kleiner scherm weggelaten. 

Goedemiddag,

Ik zit met een vraag wat betreft de productfoto's.

Je geeft aan dat de productfoto's tussen de 500x500 en 1500x1500 mogen zijn.

Ik heb de foto's bewerkt tot 688-688 (soms een paar pixel minder), helaas wordt alsnog de onderkant van de foto afgesneden. Weet iemand toevallig waar dit aan kan liggen?

Het betreft de foto's op de volgende pagina (en dan de foto's met de stippellijnen): https://www.thesis-beads.nl/c-3983540/las-vegas/

 

Alvast bedankt voor het meedenken, want ik kom er helaas niet aan uit.

Reputatie 7
Badge +9

Goedemiddag,

Ik zit met een vraag wat betreft de productfoto's.

Je geeft aan dat de productfoto's tussen de 500x500 en 1500x1500 mogen zijn.

Ik heb de foto's bewerkt tot 688-688 (soms een paar pixel minder), helaas wordt alsnog de onderkant van de foto afgesneden. Weet iemand toevallig waar dit aan kan liggen?

Het betreft de foto's op de volgende pagina (en dan de foto's met de stippellijnen): https://www.thesis-beads.nl/c-3983540/las-vegas/

 

Alvast bedankt voor het meedenken, want ik kom er helaas niet aan uit.

Dit ligt aan de weergave van je artikelen. Wanneer je meer tekst in je productnaam hebt, valt de tekst over je afbeelding. Je hebt deze gekozen denk ik (ik heb deze zelf ook):

Wanneer je een andere kiest kun je kijken bij welke je afbeelding wel totaal weergegeven wordt. Het ligt dus niet aan het formaat van jouw afbeeldingen, maar aan de weergave die je gekozen hebt. :blush:

Reageer