Slideshow is goed voor je conversie. Of toch niet?

  • 28 June 2023
  • 1 reactie
  • 277 Bekeken

Reputatie 7
Badge +16
  • Super user
  • 2858 reacties

Een slideshow tonen in je webshop, je ziet het heel vaak. Het ziet er mooi uit en klanten krijgen een indruk van wat je aanbiedt. Het geeft ook de sfeer van jouw webshop goed weer. Een slideshow lijkt dan ook perfect om als eerste te tonen in je shop, toch? Of toch niet?

 

Verschillende bronnen (zoals Yoast) schrijven dat een slideshow juist niet bijdraagt aan je conversie. Integendeel zelfs. Zo kun je lezen dat maar 1% op de slideshow klikt. En als ze er al op klikken, is het meestal ook de eerste slide waar ze op klikken. Stel je eens voor: een slideshow met 5 afbeeldingen. De slideshow gaat na zo'n 3-4 seconden door naar de volgende slide. Er zijn maar weinig bezoekers die zo geduldig zijn om zo'n 24 seconden naar je slideshow te kijken.

A/B test door Agconsult

Agconsult heeft een A/B-test gedaan waarbij de slideshow wordt vervangen door statische banners. In deze test hebben ze de slideshow vervangen door 4 statische afbeeldingen. De beelden en opschriften van die afbeeldingen zijn hetzelfde als die in de carrousel, alleen wat kleiner. De schermoppervlakte die deze 4 beelden innemen is exact hetzelfde als die van de slider.

Het resultaat

Het resultaat: 28% meer kliks. Statische afbeeldingen hebben er dus voor gezorgd dat 28% meer bezoekers klikken op een van de afbeeldingen dan op de slideshow.

 

Het is zeker de moeite waard om nog eens na te denken of de slideshow op je homepage wel zo interessant is. Wil je interactie uitlokken met klanten, zoals het aanklikken van een actiepagina? Dan kun je beter statische afbeeldingen plaatsen en die doorlinken. Wil je op een pagina wat foto's tonen van de producten die daarop worden weergegeven en weinig interactie uitlokken? Dan is een slideshow prima te gebruiken.


1 reactie

Reputatie 5
Badge +8

Ik heb begrepen dat het met name ligt de tijd die erover gedaan wordt om de slide show te downloaden.

Veel pixels - in combinatie met een wat oudere telefoon of computer van de klant zorgen er vaak voor dat ze eerder afhaken.

 

Reageer